Hisse Analizi: 300+ Hisseye Her Hafta Tek Tek Nasıl Bakıyorum?

%title

Dostlar, izninizle başlıyorum. Çok uzun tutmayacağım mevzuyu, sadece herkesin merak ettiği bir konuya kısaca değinip, hisse analiziyle ilgili aklınızdaki soru işaretlerini kaldırmak amacındayım. Biliyorsunuz, analizlerimi haftalık grafikte yaparım. Dolayısıyla haftalık mumların kapanmasını beklerim. Çok büyük bir istisna olmadıkça, hafta içi kesinlikle mal almam, günlük grafikten kesinlikle mal almam. Günlük altına zaten bakmam bile. Analizlerimi Cumartesi-Pazar yapar, Pazartesi sabah açılıştan, aktif fiyattan malımı alır, köşeme çekilirim.

Satışlarım ise genelde haftalık değil günlük grafiktendir. Çünkü kritik gördüğüm yerlerde (hisse veya endekste) günlüğe geçer, yakın takibe başlarım. Sat sinyali gelince de satarım. Böylece sistemimdeki “sat sinyali” hantallığından biraz kurtulmayı amaçlarım. Tradingview’de aşırı sığ ve spek, aşırı operasyonel kağıtlar dışında neredeyse tüm kağıtların olduğu bir listem var. Her hafta sonu bu hisselerin üzerinden TEK TEK, MANUEL, EL EMEĞİYLE geçerim.

Sistemimi, kendimi anlattığım ilk günden beri “hocam tüm hisselerin üzerinden tek tek nasıl geçiyorsun Allah aşkına saatlerini günlerini alır” diyenler oldukça fazla. Tabi, ilk etapta kulağa zor gelse de, aslında zor değil.Nedenine geleceğim, ancak söylemem gereken bir şey var. Bu hisse taramalarımı yaparken, KESİNLİKLE teknolojinin bize sunmuş olduğu otomatik TARAMA programlarını, tarama formüllerini kullanmıyorum. Size de (özellikle yeni başlıyorsanız) kesinlikle ÖNERMİYORUM. Teknik Analiz bir göz alışkanlığıdır, o gözler grafikleri ezberlemeli.

Bununla ilgili detaya girmeyeyim çünkü girdim. Aşağıya bir yazı bırakıyorum. Mutlaka okuyun. Yeni başlıyorsanız, bir kere daha okuyun. Saatlerce grafik bakmak, tarama kolaylığına kaçmamak size tahmin ettiğinizden çok daha büyük yetkinlikler kazandıracak. (okumak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli)

Her neyse, devam edeyim. Şimdi zannediyorsunuz ki “her hafta 300+ hisseye bakmak çok zor”. Aslında değil. Neden değil? Çünkü her hafta 300+ hisseye EN BAŞTAN bakmıyorum. Baktığım grafiklerin hepsinde zaten eski çizimlerim ve kronolojik sırayla notlarım duruyor. Yani mesela bu Cumartesi, grafik taramaya başladığımda hisseler üzerinde geçmişte haftalardır çizdiğim formasyonlar, çizgiler, harmonikler, HO temasları ve bunlarla ilgili aldığım NOTLARIM hazır. Dolayısıyla beklentim gerçekleşmiş mi gerçekleşmemiş mi ona bakıyorum sadece.

Alın size bir örnek: aşağıya #THYAO grafiğimi bırakıyorum. 2019’un başından beri aldığım notlar da bir text-box olarak sağda. Bu text-box’ı sadece not almak için açıp, analizim bitince gizliyorum. Yani #THYAO ile ilgili birikmiş veri zaten grafiğimde var.

Hisse Analizi
Hisse Analizi

Başka bir örnek, güncel paylaşımımdan gidelim. #AKCNS örneği. Belli bir trend içerisinde düşüşü devam ettiği için çok not almamışım, ancak notlarım aktif ve her yeni gelişmede bir satır daha ekliyorum.

Hisse Analizi
Hisse Analizi

Yani özetle, her kağıt için ben kümülatif biriken bir bilgi dağarcığı içerisinde analizimi yapıyorum. Dolayısıyla, bu işin zorluğu sadece en başında, ilk çizimleri yaparken oluyor. 300+ hissenin hisse analizini, çizimlerini yapmak biraz zaman alıyor. (onu da 2018’de yapmıştım zaten). Onun dışında tek yaptığım hisse analizi, son haftanın mumu beklentim dahilinde mi, değil mi, yeni bir çizim, eklenecek bir formasyon, çizgi, HO teması vs. var mı ve mutlaka yazılması gereken notum var mı ona bakmak. Hızlıca bir sonraki hisseye geçiyorum sonra.

Hisse analizini, teknik analizi gözünüzde büyütmeyin, bir iki gününüzü verip çizimlerinizi yaparsanız, gerisi çok hızlı geliyor ve her hafta sonu notlarınızın ve çizimlerinizin üstünden geçmesi kalıyor geriye. Ne demişler? Çalışmayana ekmek yok beyler bayanlar, kolları sıvayın 🙂 Selamlar.

Print Friendly, PDF & Email
Yazılarımı Aşağıdaki Butonları Kullanarak Arkadaşlarınızla Paylaşabilirsiniz:

Yazar: Borsanın İzinden

Diğer Yazıları

4 Comments on “Hisse Analizi: 300+ Hisseye Her Hafta Tek Tek Nasıl Bakıyorum?”

  1. Süper ne matriks ekranı, aracı kurum payı ne de osilatör vs. Bu işin ilmi bu. Ünlü trader Ed Seykota da sizin gibi sadece akşamları 5 dk kapanışa bakarmış. Tek başına milyonlarca dolarlık fonu yönetmiş.

  2. Şu yazıyı ilk okuduğumda olmaz demiştim ama artık her hafta tüm hisselerin, hatta şimdi tüm kriptonun da üstünden geçiyorum, çok şey değiştirdin hayatımda kardeşim uzaktan da olsa izliyorum, yolun açık olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir