Arkadaşlar, merhabalar. Biliyorsunuz, Position Trade Nedir sorusunu cevaplarken, hikayem ortaya çıkarken, taa en başından beri hep beraberdik. Fikrin aklıma ne zaman ve neden geldiğini açıkça yazdım. İlk portföyü oluştururken de sizlerle paylaştım. Hisseleri aldıktan sonraki yasal süre geçince, hisselerin de ikisini paylaştım. Şimdi madem bu projeyi beraber doğurduk, beraber büyütelim istiyorum. Bakalım topluma vatana millete yararlı bir çocuk mu olacak yoksa işe yaramaz bir serseri mi olacak 🙂
Peki nasıl beraber büyüteceğiz? Şöyle yapacağım. Biliyorsunuz, position trade grafiklerini analiz ederken aylık mumları kullanıyorum. Takibi de beraber aylık bazda yapalım istiyorum. Böylece her ay kapanışında, kapanan ayın performansını aynı böyle bir zincir yapacağım. Parayı büyüttük mü, küçülttük mü, nasıl gidiyor, çıkmalı mıyız, çıkmamalı mıyız, portföye bakış açım, gidişat ile ilgili notlarım. Tüm bunların hepsini, ay kapandıktan sonraki ilk hafta içerisinde derleyip toparlayıp sizlerle paylaşacağım. Siteye de yükleyeceğim.
Yani, Position Trade aslında buradaki 50.000 kişinin bir nevi canlı bir projesi olacak. Hatta ilk değerlendirmeyi de bu zincirle birlikte yapacağım. Öncesinde bazı hatırlatmaları yapayım, sonrasında ise ilk ay, yani Haziran değerlendirmesine bakalım.
Takip edenler hatırlar, Position Trade ile ilgili ilk tweet zincirini 19 Mayıs’ta atmışım. Böyle bir fikrin aklımda dolaştığını, amacımın teknik analize dayalı olarak ultra büyük dalga yakalamak olduğunu belirtmişim. Kısa zinciri Twitter’dan okumak için BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ
Sonrasında, tahminimden daha fazla ilgilenen oldu bu teknikle. Ben de detaylı bir zincir hazırlayayım madem dedim. O zinciri yazdım, twitter’da yayınladım, sonrasında da siteye koydum. Position Trade yazısının ilkini sitemizden okumak için tıklayın: POSITION TRADE YAZI 1
Son olarak, dün de Position Trade yazısının ikincisini yazıp hem Twitter’da hem de sitemizde yayınladım. Bazı soru işaretlerine de ikinci yazıda cevap verdim. Son bir yazım daha olacak, 3. Yazı. Onu da yakında yazacağım. İkinci yazı için tıklayın: POSITION TRADE YAZI 2
Şimdi gelelim Position Trade portföyüme. Detaylı analizini yapmadan önce, portföyümün tamamını, alış bilgilerimi ve kar/zarar durumumu paylaşmak istiyorum. SPK kurallarına göre bunları paylaşabilmek için üzerinden yeterli zaman geçti. Buyrun portföyüm ve performansı (6 Temmuz 2020 kapanışları itibariyle)
Biliyorsunuz, ilk etapta 3 hisse alacağımı söylemiştim. Sonrasında 4’e çıkardım. Ek olarak, alır almaz terse dönme riskine karşı, üç farklı kademede alım planladım. Normalde yaptığım bir şey değil, Position Trade’e özel böyle planladım. Sonradan alım kademesini ikiye düşürdüm. Pozisyonlarımı almadan önce her 4 kağıt için de, ilk alım sonrası yukarıda veya aşağıda nereden ikinci alımları yapacağım belliydi. Bu plan dahilinde ikinci alımlarımı yaptım. Sonuç: Portföy oluştu ve gayet de iyi gitti.
Şimdi bu kağıtları alma nedenlerimi yazayım. #AKENR’i defalarca yazdım ancak zincir bütünlüğünde tekrar paylaşayım. Aşağıdaki grafiğe güvenerek ve sağda yazdığım sebeplerden dolayı position trade portföyüme dahil ettim #AKENR’i.
#AKENR sağolsun, bu yazıyı yazdığım 6 Temmuz kapanışı itibariyle portföyün en iyi performansını gösteren hisse oldu. Toplamda 15.336TL’lik bir kazanç ve ortalamada %51’lik bir performans sergiledi. İlk aldığım parça %80 kazançla multi-bagger’a doğru gidiyor.
İkinci kağıt, yine bildiğiniz üzere #EKGYO. Onun da teknik analizini aşağıdaki tweette 1 Haziran’da paylaşmıştım. Tertemiz bir grafik. (RSO’daki NU değil PU olacak, oraya yanlış yazmışım). Düşen kırılımı, ikili dip, hacim artışı, PU, güçlü mum.
Üçüncü kağıt #ccola. Bunun teknik gerekçelerini aşağıda sıraladım. Hemen hemen #akenr ile aynı. Düşen kırılımı, teyite gelme, fibo düzeltme seviyesi teması, bozulan düşüş dokusu, Mayıs mumunun yükselen trendin üstüne tutunması, hacim artışı, RSI trendi. Grafik şöyle:
Son kağıt ise #maktk. Bu muhtemelen en basitçe düşünüp aldığım kağıt oldu bu portföyde. Çok basit bir şekilde, üçgenden hacimli kurtulan, sert satış dalgasıyla üçgenin aşağıdaki trendine kadar gelmiş, uzun zamandır hacimli ilerleyen, sağlam bir mum ile yukarı dönen bir kağıt.
RSI’da bir PU, Harmonik bir yapıya benzeyen M şeklindeki dalga yapısı, önemli destek seviyeleri. Kısacası, bunu da portföye kattım ve 4’lü portföy oluştu. Performansı yukarıda, şükür, oldukça iyi de gidiyor. Evet dostlar, portföy böyle. Şimdi biraz da yorum yapayım. Biliyorsunuz, ben buraya yatırdığım 100binTL’yi, başka bir yatırım aracından (bir fondan) çıkartıp koymuştum. İçinde bulunduğum fon geleneksel ve orta riskli bir fondu. Ancak bu 100binTL’yi borsada daha iyi kullanabilirim diye düşündüm ve böyle bir yola girdim.
Position Trade Nedir ve Fon Karşısındaki Performansı Nasıldır
Eğer bu 100binTL ilgili fonda kalsaydı, Haziran ayında %7 kazandırmıştı bana. Şimdi ise %35 gibi bir miktar kazandım. Bu demek değildir ki, böyle gidecek. Malum, uzun vadeli bir yatırım bu. Belki ciddi bir düzeltme gelecek ve karın büyük kısmını götürecek. Bunu kimse bilemez. Ancak şimdiye kadarki performanstan memnunum. Ek olarak, bazılarınız “endeks yardım etti, ralliye denk geldi, hangi kağıdı alırsan al aynı olacaktı” diyebilir. Eyvallah. Olabilir. Siz de herhangi bir kağıdı alın, ralliye katılın, %35 kazanın. Gözüm yok.
Özetle, içime sinen ve iyi kazandığım bir yatırım tarzı oldu Position Trade. Doğuşu itibariyle herkesin projesi oldu.Birilerini cesaretlendirebilmek, yeni şeyler denemeye teşvik edebilmek için en başından beri paylaştım. Bundan sonra da aylık değerlendirmeyi beraber yapacağız. Belki deli performans sergileyecek, belki tüm kazancımız 4-5 aylık zaman diliminde eriyecek. Belki zamanında çıkacağız. Bilinmez. Ama bilinen şu ki, burada gerçek bir para var ve anlık, hep beraber izliyoruz. Bir deney yapıyoruz bir nevi.
Bu deneyin sonu çok iyi, iyi, kötü, çok kötü bitebilir. Nasıl bitecekse de hep beraber izleyip yorumlayacağız. Tek amacım, finansal piyasaların iyi kullandıldığında çok iyi bir yatırım aracı olduğunu gösterebilmek. Sevgiler, saygılar, bir sonraki yazıda görüşmek üzere dostlar.
Not: Yazılarımı sosyal medya hesaplarınızda, aşağıdaki tuşları kullanarak paylaşmayı, bana destek olmayı, ailemizi genişletmeyi unutmayın. Ek olarak toz almayı da unutmayın lütfen. Toz almak ne demek diyorsanız, Twitter’dan DM atın 🙂
Bu yeni yatırım sisteminize konya yi da örnek yapabilirsiniz hocam…
Çok güzel bir grafik ile #akenr gibi buda kazandirdi şükür. Güzel yorumlarınızı eksik etmeyin bol bereketli kazançlar…
eline emeğine sağlık.
elinize sağlık ibrahim abi