Trading in the Zone Kitabından 10 Alıntı

%title

Sevgili Trader’lar.

Merhaba.

2020 yılında ilk yazdığımdan beri, Mark Douglas’ın o efsane kitabı Trading in the Zone’un tanıtım yazısı sitemizin en çok okunan yazılarından biri oldu.

Bu ilk yazının sonunda, eğer imkan bulursam, Trading in the Zone kitabının daha derinlerine inecek, oradan alıntılar paylaşacak başka bir yazı planladığımı paylaşmıştım.

Kısmet bugüneymiş.

Yazının derinliklerine dalmadan önce, şunu belirtmem gerekir. Her anlamıyla tam bir profesyonel Trader olmak istiyorsanız, yolunuz eninde sonunda Trade Psikolojisi başlığı ile kesişecek.

Çünkü anlayacaksınız ki, teknik analiz bilginiz harika da olsa, üzerine mükemmel bir risk-kasa yönetimi disiplini de ekleseniz, sisteminizi de kursanız, sizi oyunda tutan en önemli şey Trading Psikolojisi.

Eğer Trader zihin yapısına sahip değilseniz, Trading psikolojisi üzerine kendinizi geliştirmediyseniz, bu mecrada sürdürülebilir para kazanmanız gerçekten mümkün değil.

Eğer “yahu trade psikolojisinin T’sini bilmiyorum ama piyasadan hala para kazanıyorum ben” diyorsanız, kazandığınız tüm parayı piyasaya geri vermeniz sadece zaman meselesidir, unutmayın.

Mark Douglas - Trading in the Zone

Ne dedik, Trade Psikolojisi şart dedik değil mi?

İşte Trade Psikolojisi konusuna giren biri için başka bir şart da, Mark Douglas’tır. Trading işinin psikolojik tarafına giren herkes mutlaka Mark Douglas’la tanışmalı, kitaplarını okumalı, videolarını izlemeli.

İşte bu yazıda, kendisinin en bilinen kitaplarından biri olan Trading in the Zone kitabından bazı alıntıları paylaşmaya devam edeceğim sizlerle.

Ama unutmadan söyleyeyim, bu yazıdan önce ilk tanıtım yazısını şuraya tıklayarak okumanız daha yararlı olacaktır.

Başlayalım. Buyrun, kitaptan bazı alıntılar:

Trading in the Zone Kitabından 10 Alıntı

  1. Şunu unutmayın: eğer bu piyasada profesyonel bir şekilde trade etmek istiyorsanız, tüm sorunlarınızın çözümlerinin piyasada değil kendinizde olduğunu unutmamanız gerekir.
  2. Piyasanın tüm belirsizliğini ve piyasada geçen her bir dakikanın diğerlerinden tamamen ayrı geliştiğini kabul ettiğiniz anda, trading sırasında hissettiğiniz tüm endişeler sonlanacak.
  3. Ancak açmış olduğunuz pozisyonun riskini tamamen kabul ederseniz, olumlu veya olumsuz tüm sonucu rahatça kabullenebilirsiniz.
  4. Trading işinin aslında bir olasılık oyunu olduğunu fark ettiğinizde, “kazanç”, “kayıp”, “doğru”, “yanlış” gibi konseptlerin anlamının sizin için tamamen değiştiğini de fark edeceksiniz
  5. Sürdürülebilirlik aslında piyasada değil, sizin kafanızın içinde aramanız gereken bir konsept.
  6. Bir Trader’ın iki kuralı olmalı: Her trade’in riskini önceden tanımlamalı ve bu risk gerçekleşir gerçekleşmez pozisyondan çıkmalı.
  7. Bir trade’i başarılı bir şekilde sonlandırmak, hatta üst üste 4-5 kazançlı trade kapatmak çok bir yetenek gerektirmiyor. Asıl yetenek, bunu belli bir zaman diliminde sürdürülebilir hale getirmek ve bu yöntemle kazandığımız parayı koruyabilmek.
  8. Hiçbir kimse, yavaş ve acılı bir hazırlanma, çalışma ve öğrenme sürecini tamamlamadan herhangi bir alanda istenilen yetkinliğe ulaşamaz.
  9. Başarılı olma konusunda kendini kanıtlamış bir sporcuyu diğerlerinden ayıran en önemli şey hata yapma korkusuyla giriştiği amansız mücadeledir. Başarılı bir sporcu, hata yapmaktan korkmayan sporcudur.
  10. Trading’in kabul etmesi belki de en zor kısmı, açtığınız bir pozisyonun sonucunun neredeyse hiçbir şekilde bilinemez olmasıdır.

Buraya kadar okuduysanız, teşekkür ediyorum. Sizler için incelediğim ve alıntılarını paylaştığım diğer Trading kitaplarına şuradan ulaşabilirsiniz.

Herkese bol kazançlar dilerim.

Print Friendly, PDF & Email
Yazılarımı Aşağıdaki Butonları Kullanarak Arkadaşlarınızla Paylaşabilirsiniz:

Yazar: Borsanın İzinden

Diğer Yazıları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir