İbrahim Babadağı Kimdir? Aşırı Kişisel Bir Deneme

%title

Herkese merhabalar. Beni, İbrahim Babadağı’nı belki uzun zamandır, 2018’in sonunda aşağıdaki ilk iki tweeti attığımdan beri takip ediyorsunuz, belki de henüz yeni takip etmeye başladınız.

%title

Öyle ya da böyle, yaklaşık 3 yıldır bu sitede ve Twitter’da bir şekilde borsa-trading-finansal piyasalar ve hafif kişisel gelişim ağırlıklı içerik üretiyorum. Onlarca kişiyle dosttan da öte olduk, çoğu takipçimle aramda daha yüzlerini bile görmeden manevi bağlar oluştu, ben onları, onlar beni merak etti. Yıllarca yazıştık, konuştuk, erken kalkıp hep beraber kitaplar okuduk, amaca koştuk, eğitimimi satın aldınız, iyice yakınlaştık vesaire.

Ancak şu ana kadar bu siteye kendimi anlatan bir blog yazısı koymak hiç aklıma gelmedi. Halbuki, tanış olmanın bir adım ilerisine geçmek için bu samimiyet şart. Evet, samimiyetse samimiyet, o zaten mevcut, ancak mutlaka “ibrahim babadağı kimdir ya, nedir bu adamın detayı?” diye soruyorsunuzdur, hepiniz olmasa bile bir kısmınız.

İşte bu merakı gidermek için, kendimi anlatan bir blog yazısı yazmak istedim. Yazıya hoş geldiniz.

Ben İbrahim Babadağı, 1984 İzmir Karşıyaka doğumluyum. Şu an, 2022 itibariyle 37 yaşındayım. Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunuyum ama derslere neredeyse hiç girmedim desem yeri. Devamsızlık sorunu olmadığı için, kampüsün ve üniversitenin tüm sosyal imkanlarını sömürerek, dersler dışında beni geliştirebilecek her şeyi yapmaya çalıştım. Toplum Gönüllüleri isimli sivil toplum kuruluşunda, topluma faydalı olacak projeler geliştirdik ve onların peşinde koştuk.

Resim

Bu resimde 20 yaşındayım, TOG’da proje yöneticiliği yaptığım yıllardan. 8 köy okulu yapımı, 50’ye yakın okul onarımı, eğitici projeler ve diğerleri. Bu resimde de Aliağa’nın bir köyündeyiz. Kütüphane yapmıştık. Yanımdaki çocuk Hüseyin. Kerata. İstanbul’da okuyor şimdi, görüşüyoruz halen.

Babamın yıllarca emek emek kurup büyüttüğü BUSİ isimli bir şirketi vardı. Türkiye’ye elektrikli Quartz ısıtıcıları ilk getiren şirket. Sonra iş dallanıp budaklandı ve küçük ev aletleri şirketine dönüştü. Bu şirket, bize çok çeşitli fırsatlar sağladı, evler, arabalar, fabrikalar, arsalar ve diğer maddi imkanlar. Ortaokul ve Lise dönemimde, bu şirket sayesinde refah içerisinde, geniş imkanlarla büyüdüm. Ancak işler hep o şekilde ilerlemedi, rüzgar karşıdan esmeye başladı ve fırtınaya dönüştü. BUSİ battı, elimizde, avucumuzda ne var ne yok kaybettik, kelimenin tam anlamıyla ailecek sıfırlandık.

Ben henüz üniversiteye başlamamışken, bu süreç sonunda, şirket bize verdiğini misliyle aldı. Sadece 2 ayda 2 fabrika, 6 daire, 3 arsa icradan gitti. Kiraya çıktık. İcradan beyaz eşyalarımız bile gitmişti. Sonra dedim ki “böyle bir hayat istemiyorum”. Tasarrufa ve çalışmaya öyle başladım. Hayatımı şekillendirme iradesine orada ulaştım.

İbrahim Babadağı Tecrübeleri ve Girişimleri

Üniversite hayatım boyunca Starbucks gibi, Zara gibi firmalara gizli müşterilikten, Bornova Metro’da tezgah açmaya kadar bir sürü iş yaptım. Rock-metal tshirtleri tasarlayıp satarak para kazandım. Çok sıkı bir metal dinleyicisiyim, halen. Bu vesileyle Metal müzik üzerine ürün ürettim, stüdyo ümit civarlarında bolca sattım. Çeşitli siyasi ve kültürel fanzinler çıkarttık, içerik ürettik, bu fanzinleri bornova küçükparkta sattık. Burada üzerinde LAMB OF GOD tshirtü olan benim. Bu tshirtü de ben tasarladım, deli gibi satmıştı.

İbrahim Babadağı - si:ya:sa fanzini hazırlama aşaması
İbrahim Babadağı – si:ya:sa fanzini hazırlama aşaması

Şimdi fanzin arşivime bakıyorum da, metal müzik albüm inceleme fanzini, şiir fanzini, siyasi bir fanzin çıkardım, onları satarak geçindik bir süre. (bilmeyenler olabilir, fanzin: fotokopi ile çoğaltılan amatör dergi). Güzel günlerdi.

Üniversitede başka bir gelir kaynağım da müzik grubumuzdu. Bornova’da bayağı çaldık barlarda, şenliklerde. İyi para kazandık sayılır. Sevdiğimiz işti. Aşağıda gitarist benim 🙂

Resim

Üniversite’de yaptığım işler sonucu kazandığım parayla ve tasarruf alışkanlığımla, mezuniyetten sonra “özel sektörde çalışmam” deyip Bornova ooze venue yan sokağında etobur diye bir fastfood restoranı açtım. 2 sene işlettim. Sonra devrettim. Hala açıktır burası 🙂

İbrahim Babadağı - Etobur girişimi
İbrahim Babadağı – Etobur girişimi

Etobur’u devrettikten sonra, parayı arttırdım. Biraz da biriktirmiştim. Bana bir cesaret geldi. Bir mühendis arkadaşla bir site açtık (ismini vermeyeyim). Twitter ve Facebook profilinizi kitap olarak basabiliyordunuz. Bir sürü de hediyelik vardı. Ciddi para yatırdık. Hepsini batırdık 🙂

Resim
Resim

Tüm param bu batış hikayesinden sonra bitince, zorunlu olarak özel sektöre yöneldim. İyi bir firmadan başlayıp, satış üzerine iyi kariyer yaptım. Özel sektöre başlayınca da tabi boş durmadım, banaisbul(.)com, dikkatfikirvar(.)com gibi projeler yaptım, bayağı içerik ürettim, siteler üzerinden reklamlarla para kazandım, danışmanlık verdim. Yani benim hikaye babamın batışı sonrası sıfırlanmayla başlayan bir work hard, dream big hikayesi oldu.

Özel sektörde her türlü satış pozisyonunda çalıştım. Transitlerle sabahın köründe sigara da sattım, satış şefi olarak ekip de yönettim, distribütör müdürü olarak distribütör de yönettim, bölge müdürü olarak daha tecrübeli ekipler ve önemli müşterilerle de iletişimim oldu.

Satış işine ilk başladığım yıllarda şirketteki bir abim vasıtasıyla borsa işine bulaştım. İngilizcemin de verdiği destekle, tüm süreci yurt dışından profesyonel traderlardan öğrendim. Türkçe içeriklere iyi ki bulaşmamışım diyorum, malum, Türkçe içerikler ne yazık ki halen çok vasat. O yüzden, işi doğru yerden profesyonel olarak öğrendiğimi düşünüyorum.

Trading hayatımda ilk 3-4 yıl çok çabaladım, ayağım çok kaydı, düştüm, battım, sıfırlandım, sonradan aydınlanma geldi, trade psikolojisine ve kişisel aydınlanmaya odaklandım, kendimi tanıyıp sistemi kendimin üzerine kurdum, orada hayatım değişti, Price Action ve Swing Trade ile, Trend Takipçiliği ile tanıştım. Bunlarla tanıştıktan sonra kazanç beni buldu, ben kazancı buldum. O gün bugündür 6-7 yıl oldu, eksi kapattığım yıl yoktur. Ondan öncesi, scalperlık dönemi, day traderlık dönemi ise bir ay artı, bir ay eksi kapattığım, kafamı kaşıyacak kadar bile zaman bulamadığım ve zombiye dönüştüğüm yıllardı. Şu an olduğum yere gelmemde o yılların da etkisi büyüktür.

Şu an İzmir Karşıyaka’da yaşıyorum. 2 çocuğum var, 9 yıldır evliyim. Özel sektörü bıraktım, kendi şirketimi açtım.

Eh, hikayem budur, gerisini zaten az çok biliyorsunuz. Bu yazıdan sonra, trading sayesinde kendi şirketimi açma ve finansal özgür olma hikayemi de anlattığım şu yazıyı okursanız, kitabım kafanızda tamamlanacaktır.

Türk Trading camiası için yapmayı düşündüğüm çok fazla proje ve içerik var, umarım hepsini sizlerin desteğiyle gerçekleştirebilirim.

Yolculukta çeşitli duraklarda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın dostlar.

Print Friendly, PDF & Email
Yazılarımı Aşağıdaki Butonları Kullanarak Arkadaşlarınızla Paylaşabilirsiniz:

Yazar: Borsanın İzinden

Diğer Yazıları

3 Comments on “İbrahim Babadağı Kimdir? Aşırı Kişisel Bir Deneme”

  1. Merhaba sevgili İbrahim, bende ege Kimya Mühendisliği mezunuyum. 2yıldan fazladır twitterdan senin gönderileri i takip edip feyz alıyorum. 10 yıldan fazladır yatırım yapmayı öğreniyorum. Harika işler yapıyorsun. Paylaşımlarınız çok güzel. Allah çalışana verir, paylaşımlarınız çok aydınlatıcı. Piyasadaki çoğu kitabı okudum. Ama işlem yapmak ayrı bir yetenek. Sevgilerle.

  2. merhaba hocam size twitterdan da yazmıştım, başlangıç olarak bu güzel siteyi tamamen kuruttuktan sonra eğitimlere geçmeye ve finalde sizinle tanışmaya niyetlendim ve bu süreci burada başlatıyorum:)
    bu yorumum milat olsun:) (da daha sonra size göstermek üzere)
    sonraki aşamalarda görüşmek üzere değerli hocam:):)
    saygılarımla…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir